zondag 26 juni 2011

Light chips

Er zijn veel dikke mensen die het nodige kilo's graag kwijt willen, de winkels spelen daar graag opin en nodigen deze mensen dan ook uit om aan de light producten te gaan.
Wie zou nu niet graag afvallen en tergelijker tijd gewoon lekker door snoepen..?
Iedereen toch? Lekker eten en toch afvallen.. ideaal en daar verdienen de winkels extra geld aan.
Er zijn mensen met een maag verkleining die denken dat ze afvallen als een klein doosje smarties op eten want een zak chips past niet.. er zijn zoveel mensen die niet kijken naar suiker suikers zijn dikmakers, en die zitten in bier brood sauzen eigelijk in alles wat kant en klaar is, De suikers zetten zich om in vetten.
De mensen die willen afvallen kijken naar kcal en vet maar verder niet.
Maar goed ik dwaal een beetje af.
Terug naar Light
Dit schreef de telegraaf over light chips
wo 22 jun 2011, 16:52

'Light chips zijn dikmakers'

AMSTERDAM - Je bent op dieet, maar af en toe heb je zó'n zin chips dat je het niet kan laten. Om toch 'gezond' te blijven, kies je voor light chips. Maar nu blijkt dat je beter ook niet naar de light variant van chips kan grijpen.

Light producten –zoals light chips- kunnen het vetsubstituut olestra bevatten. En juist dat chemische stofje is een dikmaker. Dit blijkt uit onderzoek van Purdue University.

Onderzoekers testten het effect van olestrarijke chips op ratten en kwamen tot de conclusie dat de ratten die light chips kregen, dikker uit het onderzoek kwamen dan de ratten die gewone chips aten.

Volgens onderzoekster Susan Swithers zou olestra je alledaagse eetpatroon in de war schoppen, wat zou kunnen leiden tot overeten.

2 opmerkingen:

 1. Je zou inderdaad willen dat het niet waar was... maar helaas.
  Portion-control lijkt mij een betere oplossing.

  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alle light produkten hebben meer vet in zich..suikervrij spul is ook zo veraderlijk.Nee doe maar gewoon! Althans gewoon ik ga van de week een schoonmaakbeurdje doen ik wil er een paar kilo af maar ik weet waarze vandaan komen hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen