dinsdag 14 juni 2011

Dag 10 Dichter bij moedernatuur staan door voeding,

Rawfood

Wat houdt dit in; zoals het woord al zegt alles raw/rauw nu eten de meeste mensen hun fruit al rauw dus gedeeltelijk doen we het al. Maar bij deze levensstijl hoe ik het liever noem eet je echt alles rauw van broccoli t/m courgette t/m paprika, spinazie enz.

Zul je misschien denken hoe kan je maag rauwe broccoli verdragen nou eigenlijk heel simpel met een blender.

Tegenwoordig word het voor de consument makkelijker gemaakt om vlug klaar te zijn met koken helaas is dit niet altijd goed voor onze gezondheid veel dingen zijn vooral in sauzen nog niet eens echt met veel namaakstoffen wordt ons voedsel makkelijk gemaakt stoffen als E621 bijvoorbeeld dat ervoor zorgt dat je eten een smaakje heeft hierbij heb ik het over soepen,bouillon,maggi,chips kant en klare sauzen enz. enz. allemaal producten die voor de consument makkelijk zijn om binnen 10 min op tafel te zetten maar de winkelier heeft hier ook profijt van, namelijk dat deze stof ervoor zorgt dat je alleen maar meer wilt.

Herken je het dat na dat je je zak chips leeg had dat je nog een zak wilde?

Precies!

Deze stof maakt dik, ongezond en vergroot de kans op ziekte zoals diabetes en hartklachten (niet gek dat er veel mensen rondlopen met bijvoorbeeld hart problemen)

Veel groente en fruit zijn in zoverre bespoten en gemanipuleerd dat er al heel veel oorspronkelijke vitamines verloren gaan, iedereen weet dat met verhitten van groente de vitamines ook verloren gaan dus wat blijft er over.. niet veel tot je zou zeggen niets.

Drogisterijen staan stampens vol met nagebootste vitamines die we vroeger uit ons eten haalde, voor 50+ers voor mama’s, voor baby,s voor mannen ..noem maar op alles moet uit pillen gehaald worden. (Ik heb m’n twijfels er over of deze ook wel zo goed zijn, maar daar kan ik niets over zeggen)

Veel mensen zijn depressief en het is onderhand wel normaal om een borderline diagnose te hebben of andere psychische ziekte. Tuurlijk zijn er ook wel oorzaken die er voor zorgen dat je depri wordt maar gezond eten zorgt voor rust in het hoofd het zorgt voor jou je binnenste, dat je rustig kan nadenken. (Persoonlijke ervaring)

Om terug op mijn onderwerp te komen ik ben bezig met dag 11 rauw eten zeker voor 80% en kan nu al zeggen dat ik me fitter voel dan voorheen minder snel gestrest, mn huid hersteld en ben al bijna 1 kg kwijt. Het is lekker, gezond en hierdoor ben je ook nog eens verbonden met moedernatuur, ik voel me helder en je voelt de energie door je lichaam dus dit is zekerste weten 1 manier om je frequentie te verhogen.

Voor de mensen die Engels kunnen heb ik hier het eerste deel van een documentaire “Simply Raw in 30 days”


Kan ik deze levensstijl aan raden..jazeker!

Ik wilde dit graag met jullie delen want geloof me er gaat wel een wereld open of liever gezegd weer open want onze voorouders aten ook veel rauw.

Veel liefs

Famke

2 opmerkingen:

 1. Het is inderdaad een fijne levenstijl. Ik eet zelf ook veel rauw. Maar vind het soms toch ook lekker om iets in de wok te gooien.
  Sommige voedingsmiddelen schijnen weer hun stoffen af te geven als ze verwarmd zijn. Dus ik zoek een balans erin. Ik denk dat ik ongeveer 70% rauw eet en 30% niet rauw. Maar sowieso bevat elke maaltijd die ik eet, rauw voedsel voor de enzymen.
  Ik ben het ook helemaal met je eens dat het je dichter bij moeder natuur brengt. Ik zeg dan ook altijd, eet alleen dingen die zo van Moeder Aarde komen en niet bewerkt door mensen. Dan zit je altijd goed.
  Zelf gebruik ik overigens wel vitamines, dit omdat je tegenwoordig lang niet alles uit je voeding meer kan halen. Maar dat is een persoonlijke keuzen. Ik voel me er goed bij in ieder geval :-)
  Groetjes Thessa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal akkoord met al die kant-en-klaar dingen! Maar raw food is daar niet de enige oplossing voor, mensen zouden gewoon wat meer verse groenten en fruit moeten eten in plaats van kant-en-klare diepvriesmaaltijden en veel vlees/vis... Bovendien hebben groenten/fruit die bespoten zijn met pesticiden niet minder vitaminen, ze zijn gewoon ongezonder door al de pesticiden die er nog op hangen!
  Het is jammer dat mensen steeds minder gezonde groenten eten en in de plaats daarvan maar een pilletje slikken.

  Zelf eet ik niet helemaal raw, in de zomer trouwens veel meer gelegenheid toe met groenten zoals komkommer (zo zou ik er elke dag wel eentje kunnen eten :)). Paprika eet ik trouwens liever rauw als warm... Maar andere groenten eet ik gewoon graag/liever als ze warm zijn en die ga ik me dan ook niet ontzeggen. Ieder zijn ding, zolang we ons er maar goed bij voelen en gezond zijn, het is alleen een heel leuke bijkomstigheid als het dan ook nog eens goed is voor onze planeet en de dieren :)

  BeantwoordenVerwijderen